Tüm Bloglar

Bebek İlk Alışverişi Yeni Başlayanlar İçin Rehber

Bebek için ilk alışveriş yaparken, bebek ve ebeveynlerin ihtiyaçlarını karşılayacak temel ekipmanları ve malzemeleri temin etmek önemlidir. Yenidoğan Bebek Alışveriş Listesi: Temel İhtiyaçlar

Devamı
20/02/2024 11:14

Bebek Kıyafetleri için Sevimli ve Fonksiyonel Seçenekler

Bebek kıyafetleri seçimi ve ebeveynlerin dikkat etmesi gerekenler.

Devamı
20/02/2024 11:11

Bebekler Ne Zaman Oturur ?

İşte beklenen an geldi. Bebeğiniz artık oturabilme ayına girdi. Peki kasları buna hazır mı ?

Devamı
31/01/2023 17:19

Kış Aylarında Bebekler Nasıl Giydirilmeli

Bebeklerimizi kış ayına uygun giydirirsek hasta olmalarını da önleyebiliriz.

Devamı
02/11/2022 00:05

Bebekle Uçak Yolculuğu

Bebeğinizle Çıkacağınız İlk Uçak Yolculuğu İçin Tüyolar

Devamı
29/06/2022 14:10

Bebekler Yaz Aylarında Nasıl Giydirilmeli?

Merhaba Sevgili MeloMio Ailesi. Bu gün değineceğimiz konu bebeklerimizi yaz ayında nasıl giydirmemiz gerektiği.

Devamı
30/05/2022 11:29

YeniDoğan 1 aylık bebek ne kadar kilo almalı?

Yenidoğan bebeklerin kilo alımı bebeklerin sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edebilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu nedenden anne ve babalar tarafından en çok sorulan sorulardan birisi de yenidoğan bebekler haftada kaç kilo alır, sorusudur.

Devamı
05/05/2022 12:00

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş

Merhaba Sevgili MeloMio Ailesi; Bu hafta ki konuğumuz instagram da bebeklerine sağlıklı yiyecekler yapan annelerimizden biri olan Ecem Şeyma Dağmenas Şeyma Hanımın Ek Gıdaya Geçişle alakalı fikirleri neymiş sordu cevabını sizlerle paylaşıyoruz. Bana gelen en çok sorulardan biri "Ek gıdaya geçeceğiz ne verebiliriz ne kadar verebiliriz bilmiyorum" Eğer yeni geçenler geçecek olanlar varsa herkese toplu yanıt olsun. Öncelikle ilk 6 ay sadece anne sütü verilmelidir. Bebeğin 6 ay başka hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Emziremeyenler için de devam sütü yeterlidir. Ancak bazı doktorlar anne sütü alamayan bebekleri ek gıdaya 4.ayda başlatıyor. Bunu önce doktorunuza danışın lütfen. Yemek ver artık diyenlere kulağınızı kapatın. Şahsen ben öyle yaptım =) 6.ayı doldurduğunda tadımlara başlayabilirsiniz. Fakat emzirmeyi hiç azaltmayın sadece önce yemek yedirip sonra emzirin. Yoksa bebek karnı tok olduğu için ağzını açmaz verdiğinizi yemeyebilir. Aç olsa bile tadım için püre verdiğinizde şapır şupur yemesini de beklemeyin. Yavaş yavaş alışacaktır yeni tatlara bu yeni dünyaya. Tadıma nasıl başlıyoruz? Önce havuç, kabak, balkabağından başlayabilirsiniz. Bu sebzelerden her birini buharda veya suda pişirip püre haline getirin. 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. İlk defa verecek olanlar biraz sıvı yapabilir. Bir öğünde 1-2 yemek kaşığı kadar yemesi yeterli olur. Daha sonra meyvelere başlıyoruz. Elma, armut, kayısı olabilir. Cam rendede veya çatalla ezip bir öğünde yarım porsiyon olacak şekilde başlayabilirsiniz. Daha sonra yoğurtla devam ediyoruz. Yoğurdu mutlaka kendiniz yapın. Sonra da yumurtaya geçiyoruz. İlk önce yumurta sarısını nohut büyüklüğünde verip az az arttırarak devam edebilirsiniz. ️İlk kez vereceğiniz besinlerde 3 gün kuralını uygulayın. Böylece alerji olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Sebze ve meyveleri ilk başta tek tek verip daha sonra karıştırarak vermeniz daha uygun olur. Bir yaşına kadar tuz kullanmayın. Bebeklerin damak tadı bizimkiyle aynı olmadığı için aman bu tatsız tuzsuz yemez diye düşünmeyin. Tüm yazdıklarım tavsiye niteliğindedir. En doğru bilgi için lütfen her konuda doktorunuza danışın.

Devamı
29/11/2021 22:24

Bebeklerde Diş Bakımı

Merhaba Sevgili Aileler. Bugün sevgili diş doktoru arkadaşım güzel anne Emel Striko sizler için bebeklerde diş bakımını bizimle paylaştı. Bebeklerde Diş Bakımı Diş bakımına ne zaman başlamayız? En çok sorulan sorulardan. Aslında hemen başlamalıyız. İlk süt dişlerimiz sürdükten sonra onları korumaya başlamalıyız. Temizlenmesi için gazlı bezden faydalanabilirsiniz (çok yumuşak bebek diş fırçaları da mevcuttur temizliği sağlamanız için. Ama ilk etapta daha yeni süren dişlerimiz için gazlı bez yeterli olacaktır) Bebeğinizi emzirdikten sonra dişetlerini ve dişlerini gazlı bezle silerek temizleyebilirsiniz Çocuk bakımını üstlenen kişilerin de ağız bakımı önemlidir. Çocuğunuzun yemeğini tatmak yada sıcaklığına bakmak için kaşıklarının kulanılması bulaşıcı hastalığa neden olabilir. Özellikle 18.aydan itibaren. Her gıda alımında çocuğunuza su içirmeniz (çalkalama görevi göreceğinden) diş sağlığı açısından önemlidir .Düzenli olarak bakımını yapmazsak başımıza neler gelebilir? Erken çürümelere sebebiyet gösterebiliriz. Ve akabinde erken kayıplar söz konusu olabilir. Bu da alttan gelecek daimi dişi etkiler. Çocuğunuzun erken yaşta kaybedeceği her süt dişi hem fonksiyonel açıdan hem de psikolojik açıdan çocuğunuzu negatif etkileyecektir. !!! O yüzden kesinlikle aman nasılsa süt dişi yerine yenisi gelecek mantığıyla hareket etmeyin , nasıl bebeğimizi her türlü kötülüklerden korumak için çaba gösteriyorsak, bakterilere oluşabilecek diş çürüklerine karşı da korumacı davranmalıyız. Sadece birkaç saniyenizi alacak bu işlemi ihmal etmeyin.

Devamı
21/10/2021 13:28

Yenidoğan Bakımı

Bebeği göbek bağı düşene dek silerek temizleyebilirsiniz. Göbek bağı ilk iki hafta içinde düşecektir. Göbek bağı düştükten 1 gün sonra da banyo yapabilir. Banyo suyu 35-37˚C, oda ısısı 22-26 ˚C olmalıdır. Banyo suyunun uygun ısıda olduğunu dirseğinizi ya da bileğinizin iç kısmını suya sokarak anlayabilirsiniz. Bebekler yıkanmayı severler. Sıcak mevsimlerde günaşırı yıkayabilirsiniz. Bebeği yıkarken alerjik olmayan ürünler kullanın. Küvet banyosu Ellerinizi yıkayın Gerekli malzemeleri hazırlayın Banyo küvetinin veya plastik leğenin altına havlu veya köpük yastık yerleştirin Banyo suyunu hazırlayın (35-37°C) Küvete yaklaşık 7-8 cm ılık su koyun Bebeği soyup, kirlileri kirli sepetine atın Bebeği küvete yerleştirin Bebek yerleştirilirken bir kol başının altından geçirin, koltuk altından sıkıca kavrayın, diğer elle iki bacağının altından tutun Bebeğin vücudunun alt kısmı, sonra tüm vücudunu suya sokun Önce yüzü yıkayın Bebeği omuzlarının altından tutularak kaldırın, başını geriye düşürerek boyun kıvrımlarını yıkayın Ilık ve temiz suyla ıslatılan pamuklu bez veya süngeri sabunlayın Öncelikle sizden uzak taraftan başlayarak vücudunu yukarıdan aşağıya doğru yıkayın En son bebeğin bez bölgesini önden arkaya doğru yıkayın İyice durulayın Bebeği dikkatlice küvetten çıkarıp havluya sarın Banyo sonrası saçları ve tüm vücudu, koltuk altları, kasıklar, boyun ve kulak arkası gibi kıvrım yerlerine dikkat ederek, cildi zedelemeden iyice kurulayın Bebeği giydirin Tırnak bakımına özen gösterin, uzamış tırnaklarla kendisine zarar verebilir.

Devamı
25/09/2021 01:37

Anne & Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi

Sayılı gün çabuk geçer. Doğuma daha çok var derken bir bakmışsınız kucağınıza almışsınız bebeğinizi. Bu yüzden söylemesi kolay beklemesi bir o kadar zor olan sabırsızlığa korkunun, mutluluğa endişenin eşlik ettiği bu karmaşık ayları doğum sırası ve sonrasında rahat etmek için değerlendirmek en mantıklısı. Bu süreçte rahat etmeniz adına anne ve yenidoğan için ihtiyaç listenizi hazırlamanızda yardımcı olacağız.

Devamı
25/09/2021 01:24
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.