750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO BEDAVA FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

YeniDoğan 1 aylık bebek ne kadar kilo almalı?

05-05-2022 12:00
YeniDoğan 1 aylık bebek ne kadar kilo almalı?

Merhaba Sevgili MeloMio Ailesi 
Bu gün sayfamıza Yeni doğan Hemşiresi İnci Baykal konuk oldu. Bakalım annelerin en çok merak ettiği soru yeni doğan bebekleri kilo alımı için bize neler anlatacak.

Yenidoğan bebeklerin kilo alımı bebeklerin sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edebilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu nedenden anne ve babalar tarafından en çok sorulan sorulardan birisi de yenidoğan bebekler haftada kaç kilo alır, sorusudur. 

1 aylık bebek ne kadar kilo almalı; 

Yenidoğan dönemi anne ve bebeğin birbirine adapte olduğu ilk 1 aylık dönemdir. Hayatın ilk günlerinde bir anne en çok anne sütünün bebeğini yeterli besleyip beslemediğini sorgular. Bu sebepten dolayı kafasındaki soru işaretlerinden biri de yeni doğan bebekler kaç kilo alır sorusudur. Bebekler hayatın ilk haftasında %5-10 tartı kaybedebilir. 1. haftadan itibaren bir bebeğin günde 20 gram, haftada yaklaşık 150 gram tartı alması bebeğin yeterli beslendiğini gösterir. Bir yeni doğan bebek fizyolojik tartı kaybı gerçekleştikten sonra hayatın 15. gününde doğum kilosunu yakalaması da bebeğin yeterli kilo aldığının bir göstergesidir.

Kısacası 1 aylık bebeğin kilosu ortalama 3500 - 4400 gram arasında olmalıdır. Uzmanlar bebek kilo tablosunu kız ve erkek bebek olarak iki şekilde hazırlamışlardır. Buna göre YeniDoğan 1 aylık bebek ne kadar kilo almalı; 

o    1 aylık kız bebeklerde kilo; alt sınır 2950 gr ortalama kilo 4000 gr. üsts sınır ise, 5400 gr. dir.

o    1 aylık erkek bebeklerde kilo;alt sınır; 3000 gr. ortalama kilo 4500 gr. üst sınır ise, 5750 gr. olarak ifade edilir.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.