750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO BEDAVA FIRSATI!
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bebekle Uçak Yolculuğu

29-06-2022 14:10
Bebekle Uçak Yolculuğu
Merhabalar Sevgili MeloMio Ailesi. Tatiller yavaş yavaş başlıyor. Bebekli ilk uçak yolculuğumuz hakkında da bilgi paylaşımı yapmak istedim. Oğlumla ilk uçak yolculuğumuz oğlum 6 aylıkken yurtdışına yaptık.
Peki uçuşlarda nelere dikkat etmeliyiz 
-Kalkış inişe dikkat: Uçak kalkış ve inişlerde en çok karşılaşılan durum kulak tıkanıklığı ve buna bağlı baş ağrısı durumları. Uçak içi genellikle 200-250 metre atmosfer basıncına ayarlıdır. Bu da seyahat sırasında bebekte bir sıkıntı yaratmaz. Ancak özellikle kalkış ve inişlerde basıncı dengelemek için genellikle ağzımızı açar ve yutkunuruz. Bebeklerde yutkunma emme ya da bir şey içme durumlarında gerçekleşir. Bunun için ufak bebeklerinizi emzirerek biraz daha büyük bebeklerinize de sıvı içirerek yutkunmalarını sağlayabilir ve kulak tıkanıklığını geçirebilirsiniz.
-Hastalık varsa aman: Eğer bebeğinizde aktif bir enfeksiyon durumu var ise uçaklı seyahat kesinlikle tavsiye edilmiyor. Özellikle kulak enfeksiyonu seyahatte aşırı baş ağrısına sebep olabilir.
-Çıkışa yakın koltuklar: Bebekler kapalı ortamlarda fazla hareket etmeden uzun süre kalmak istemezler, bunun için giriş ve çıkışlarda uçakta kalma süresini minimuma indirmeye çalışmakta yarar var. Kapıya yakın koltuk seçimi bu iş için ideal.
-Emniyet kemerine dikkat: 2 yaşından küçük bebekler sizin kucağınızda seyahat edebiliyor. Ancak bunun için kabin görevlisinden bir bebek kemeri alıyor ve bununla bebeğinizi kucağınıza sabitliyorsunuz. 2 yaşından büyük bebekler için iki koltuk arasına bebek koltukları yerleştiriliyor. Bunun için check-in yaparken kendiniz yapıyorsanız internetten koltuk seçimine dikkat etmeli, hava alanında görevli yardımı ile yapıyorsanız bu durumu mutlaka hatırlatmalısınız.
-Az eşya: Uçağa binerken fazla eşyaları bagaj kısmına verip kabin içine minimum eşya ile binmek size bebeğiniz ile uçak içinde hareket özgürlüğü ve binip inme sırasında rahatlık sağlar.
-Yedek kıyafet: Öncelikle kıyafet önemli, rahat, hatta evde giydiği kıyafetler bebeğinizin huzursuz olmasını engelleyebilir. Ayrıca mutlaka yanınızda yedek kıyafet olsun.Klimaları göz önünde bulundurun.#bebeklihayat #ekgıda #ekgida #bebeklitatil #ilkuçuş
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.